Zespół Szkół im. Juliana Tuwima

w Bielsku-Białej

 

zdjecie16 lutego 2017  w Zespole Szkół Gastronomicznych i Handlowych w  Bielsku-Białej odbył się Bielski Regionalny Konkurs Kulinarny. Tematem przewodnim, z którym zmierzyli się młodzi adepci sztuki kulinarnej była „Finezja smaku potraw półmięsnych”.

W konkursie uczestniczyło 18 uczniów z 14 szkół. 

Nad oceną dań uczniów pracowały komisja techniczna oraz degustacyjna. Profesjonalne jury, w skład którego wchodzili doświadczeni kucharze i eksperci kulinarni, wyłoniło najlepszych. Oceniając potrawy konkursowe jury wzięło pod uwagę: przygotowanie stanowiska pracy, BHP, profesjonalizm pracy, walory organoleptyczne, wygląd potrawy, aranżację talerza i dobór składników.

NAGRODA VIP za najlepszą potrawę  na konkursie, powędrowała do Sabiny Kuch z Naszej Szkoły. Gratulujemy i czekamy na dalsze sukcesy.