Przejdź do treści Przejdź do menu

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie w ramach naszej strony internetowej korzystamy z plików cookies. Pliki cookies umożliwiają nam zapewnienie prawidłowego działania naszej strony internetowej oraz realizację jej funkcji, a po uzyskaniu Twojej zgody, pliki cookies są przez nas wykorzystywane do dokonywania pomiarów i analiz korzystania ze strony internetowej. Strona wykorzystuje również pliki cookies podmiotów trzecich w celu korzystania z zewnętrznych narzędzi analitycznych.

Wykorzystywane w celu zapewnienia prawidłowego działania serwisu internetowego. Dzięki tym plikom nasz serwis internetowy jest wyświetlany prawidłowo oraz możesz z niego korzystać w bezpieczny sposób. Te pliki cookies są zawsze aktywne, chyba że zmodyfikujesz ustawienia swojej przeglądarki internetowej, co jednak może skutkować nieprawidłowym wyświetlaniem serwisu internetowego.
Wykorzystywane w celu tworzenia statystyk i analizy ruchu w serwisie internetowym, co pomaga lepiej zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszenie struktury i zawartości serwisu internetowego (w tym zakresie wykorzystywane mogą być również pliki cookies podmiotów trzecich, tj. dostawców narzędzi wykorzystywanych w tym celu przez administratora). Te pliki wykorzystujemy, jeżeli wyrazisz na to zgodę.

🎓 Nowoczesna Edukacja i Turystyka – Spotkanie z Pedagogami

12-02-2025 11:13 2024/2025 IMPREZY SZKOLNE

Po raz czwarty mieliśmy zaszczyt gościć Pedagogów oraz Doradców Zawodowych ze szkół podstawowych, prezentując innowacyjne rozwiązania edukacyjne w kontekście dynamicznie rozwijającego się sektora turystycznego.

W wydarzeniu uczestniczyli przedstawiciele władz oświatowych, w tym Pani Agnieszka Herma, Naczelnik Wydziału Edukacji i Sportu Urzędu Miejskiego w Bielsku-Białej, wraz z Panem inspektorem Marcinem Mędrkiem. Delegaturę Kuratorium Oświaty reprezentowała Pani inspektor Monika Mrzyk, natomiast Mobilne Centrum Informacji Zawodowej – Pani Anita Piontek.

Podczas spotkania omówiono organizację praktyk i staży dla uczniów oraz dokonano podsumowania efektów realizowanych programów unijnych. Zaprezentowano również specjalizacje zawodowe, kursy oraz projekt „Bistro”. Szczególny nacisk położono na innowacyjne podejście do realizacji podstawy programowej, podkreślając praktyczne aspekty kształcenia zawodowego.